סלסלת קניות
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

בחר יישוב למשלוח / איסוף

פיטאיה

פטאיה

פיטאיה (או פרי הדרקון) הוא פרי אקזוטי ומיוחד בעל מראה מרשים וטעם מתוק ועדין. הפיטאיה הגיעה לכל רחבי העולם ממרכז אמריקה, והטעם המיוחד שלו עם היתרונות הבריאותיים שלו הפכו אותו לפרי נפוץ שהרבה אוהבים. המבנה הייחודי של הפרי והזנים הצבעוניים שלו עוררו עניין בקרב צרכנים וחוקרים כאחד, וכאן תוכלו להכיר את הפרי הזה מקרוב לפני שתיהנו ממנו באחד ממגשי הפירות או סלסלות הפירות שלנו.

על פרי הפיטאיה

פיטאיה הוא הפרי של כמה מיני קקטוסים שונים, בעיקר מהסוגים Hylocereus ו-Selenicereus. הוא גדל במקור במרכז ודרום אמריקה, והיום אפשר למצוא את הצמח בבתי גידול שונים במדינות כמו וייטנאם, תאילנד וגם ישראל. לפיטאיה יש קליפה בצבע ורוד-סגול, אדום או צהוב, והבשר שלו לבן ומלא בזרעים שחורים זעירים. יש לו מראה מושך, טעם מרענן ומרקם רך וחלק. הפרי גדל על קקטוס פיטאיה, אשר משגשג באקלים חם וצחיח ויכול לגדול עד לגובה של 6 מטרים. הצמח עצמו הוא קקטוס מטפס הזקוק לתמיכה ולאור שמש בשפע כדי לייצר פירות.

מבנה הפיטאיה

המבנה הייחודי של הפיטאיה מוסיף לקסם שלו כפרי אהוב על מיליונים ברחבי העולם. הפרי סגלגל או בצורת אגס, עם קליפה קשה ו”קשקשית” שהמראה שלה דומה לקשקשים של דרקון, ומכאן הפרי קיבל את הכינוי שלו. הבשר בפנים רך ועסיסי, עם מרקם מעט גרגירי מהזרעים הקטנים שיש בו – הזרעים אכילים ומוסיפים פריכות עדינה לבשר החלק.

תנאי הגידול של פיטאיה

פרי הפיטאיה גדל בצורה הטובה ביותר באקלים טרופי או סובטרופי, שם הטמפרטורה חמה באופן עקבי, ונעה בין 18 ל-30 מעלות צלזיוס. הוא דורש קרקע מנוקזת היטב עם חומציות ניטרלית, ומשגשג באזורים שטופי שמש. על אף שקקטוס הפיטאיה יכול לעמוד בבצורת לפרק זמן מסוים, הוא גדל בצורה הכי טובה עם השקיה קבועה, בייחוד בתקופות הפריחה ויצירת הפרי. הצמח גם מעדיף אזורים עם לחות נמוכה, וכיוון שהוא צמח מטפס הוא נעזר בתמיכה בבתי הגידול כדי לצמוח לגובה.

זנים וסוגים של פיטאיה

לפיטאיה יש כמה זנים, כל אחד מציע שילוב ייחודי משלו של טעם, מרקם ומראה:

  • פיטאיה אדומה – לפיטאיה אדומה יש קליפה אדומה או ורודה ובשר ורוד, והיא אחד הזנים הפופולריים ביותר. לסוג זה יש טעם מתוק יותר בהשוואה לפיטאיה לבנה, עם רמז עדין לחמצמצות. בשר הפיטאיה האדומה עסיסי ומלא בזרעי מאכל קטנים, וצבעו העז הופך אותו גם לבחירה פופולרית עבור שייקים, סלטים וקינוחים
  • פיטאיה לבנה – פיטאיה לבנה היא בעלת קליפה ורודה או בצבע אדום בהיר ובשר לבן, והיא הזן הנפוץ ביותר בשווקים רבים. יש לה טעם עדין ומרענן יותר בהשוואה לזן האדום, מה שהופך אותה לאופציה מצוינת למי שמעדיף טעם מתוק פחות ועדין יותר. המרקם של פיטאיה לבנה חלק, עם מראה מנוקד בזרעים, ואפשר לאכול אותה ככה סתם או להוסיף אותה למנות שונות
  • פיטאיה צהובה – לפיטאיה צהובה יש קליפה צהובה ובשר לבן, והיא נחשבת למתוקה ביותר מבין זני הפיטאיה. היא גם קצת קטנה יותר מפיטאיה אדומה או לבנה, אבל הטעם שלה הוא הרבה יותר מרוכז. אפשר לאכול אותה כמו שהיא כדי ליהנות מהטעם המתוק המרוכז, או להשתמש בה בקינוחים ובמשקאות המבוססים על פירות

פיטאיה: לא רק טעים אלא גם בריא!

פיטאיה היא יותר מסתם פרי מהמם וטעים – היא גם מלאה בחומרים תזונתיים חשובים. הפרי האקזוטי הזה עשיר בוויטמינים, במינרלים ובנוגדי חמצון חיוניים, מה שהופך אותו לבחירה מצוינת למי שמעוניין לשפר את הבריאות שלו. מעבר לקסם החזותי ולטעם הנפלא שלה, פיטאיה צברה מוניטין של מזון-על בעל השפעות חיוביות על העיכול, על מערכת החיסון ועל הבריאות הכללית. בין שאתם מחפשים נשנוש בריא ודל קלוריות או תוספת עשירה בחומרים מזינים לתפריט שלכם, פיטאיה מציעה יתרונות בריאותיים רבים.

ההשפעות הבריאותיות של פיטאיה

פיטאיה עשירה בנוגדי חמצון, המסייעים להילחם בעקה חמצונית ולהפחית דלקות בגוף. צריכה קבועה של פיטאיה יכול לשפר את בריאות המעי כי יש בה הרבה סיבים, המקדמים עיכול בריא ותומכים בחיידקי המעיים הטובים. פיטאיה מכילה גם מגוון של ויטמינים ומינרלים וביניהם ויטמין C החיוני למערכת חיסונית חזקה, וברזל הממלא תפקיד חשוב בהובלת חמצן בגוף.

הערכים התזונתיים של פיטאיה

פיטאיה הוא פרי דל קלוריות, עם כ-60 קלוריות ל-100 גרם. זהו מקור מצוין לסיבים תזונתיים, המסייעים לעיכול ומסייעים לווסת את רמות הסוכר בדם. הפרי עשיר גם בוויטמין C, ומספק כ-34% מהצריכה היומית המומלצת למנה. פיטאיה מכילה מגנזיום התומך בתפקוד השרירים והעצבים, וברזל החיוני לשמירה על תאי דם בריאים. כמו כן, זרעי הפרי עשירים בחומצות שומן אומגה 3 ואומגה 6, המשפרות את בריאות הלב ומפחיתות דלקות.

דרכים שונות לצרוך פיטאיה

אפשר לאכול את בשר הפרי כמו שהוא, לחתוך אותו או להוציא אותו מקליפתו, ולהוסיף אותו לסלטי פירות או לשייקים. אנשים רבים משתמשים בפיטאיה גם בקינוחים כמו סורבה, פרפה, או כתוספת ליוגורט וגרנולה. אפשר גם להקפיא פיטאיה ולערבב אותה בשייקים או בקערות פירות לארוחה אסתטית, טעימה ומזינה.

אפשר גם להוסיף פיטאיה למגש פירות מסודר יפה או להניח אותו בסלסלת פירות דקורטיבית לאירועים מיוחדים או כמתנות, ולהוסיף טעם וצבע לכל מסיבה ואירוע.

10 עובדות על פיטאיה שלא ידעתם

  1. פיטאיה הוא פרי קקטוס, ולכן הוא משגשג באקלים יבש וצחיח
  2. מקורו של הפרי במרכז אמריקה אך כיום הוא מעובד באופן נרחב באסיה (וגם בארץ)
  3. פרחי הפיטאיה פורחים רק בלילה, ומואבקים על ידי עטלפים ועשים
  4. הפיגמנטים האדומים והוורודים בפיטאיה מגיעים מבטאלינים, אותם נוגדי החמצון הנמצאים בסלק
  5. למרות המראה האקזוטי שלה, פיטאיה היא פשוטה יחסית לגידול, ובעיקר צריכה אור שמש בשפע
  6. זרעי הפיטאיה עשירים בחומצות שומן אומגה 3, מה שהופך אותם לנשנוש בריא ללב
  7. פיטאיה מכילה סיבים פרה-ביוטיים, המעודדים צמיחה של חיידקים מועילים במעיים
  8. פיטאיה עוזרת לשפר את בריאות העור עם תכולה גבוהה של ויטמין C ונוגדי חמצון
  9. פיטאיה משמשת גם בתעשיית הקוסמטיקה כחומר פעיל במוצרים לטיפוח השיער והעור
  10. בתרבויות מסוימות לפיטאיה יש משמעות רוחנית עמוקה, ומקשרים אותה לאלמנטים של טבע, פוריות וחיי נצח

לסיכום

פיטאיה היא פרי יפהפה וגם טעים, המציע יתרונות בריאותיים רבים. בין שאתם מעדיפים את הפרי הצהוב, הלבן או האדום, לפרי האקזוטי הזה יש מראה ייחודי וטעם מושלם. אצלנו בפרי הדמיון תוכלו לקנות מגוון סוגים של מגשי פירות וסלסלות פירות לכל אירוע ומסיבה, וליהנות מפירות טריים ועסיסיים שיספקו לכם חומרים מזינים לגוף, וביניהם גם פיטאיה צבעונית וטעימה.

ספיישל ט"ו באב

המחיר המקורי היה: ₪370.המחיר הנוכחי הוא: ₪330.

מוצר בהנחה

המחיר המקורי היה: ₪280.המחיר הנוכחי הוא: ₪250.

תוספת קטנה לפינוק מושלם

Sort by Tags

ספיישל 2025

290

חנוכה משפחתי M

320

מגש פירות-קלאסי זוגי

260

סלסלת פירות ריגושים של ניסו

390

סלסלת פירות המשפחה של ניסו

600

סלסלת פירות הקסם של ניסו

450

החלפת אזור חלוקה תאפס את הסל, האם לחזור או לאפס את הסל?


לא ניתן להוסיף מוצר מאזור חלוקה שונה, האם לחזור או לאפס את הסל?


דילוג לתוכן