סלסלת קניות
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

בחר יישוב למשלוח / איסוף

רימון: הכול על הפרי המופלא והבריא

רימון

הרימון הוא סמל של שפע וחוכמה בדת היהודית אבל גם בתרבויות אחרות בעולם. זהו פרי שלא יוצא לישראלים לאכול יותר מדי במהלך השנה, אבל לקראת ראש השנה הוא הופך להיות אחד המאכלים המרכזיים בשולחן. בואו לגלות כאן איך מגדלים רימונים, מהם הערכים התזונתיים שלהם ועוד עובדות מעניינות.

קצת על הרימון

רימונים הם בין הפירות הוותיקים ביותר בעולם, ומקורם באזור הים הפרסי. זהו פרי שתורבת ממין של צמח בר, וכבר לפני כ-5,000 שנים אפשר היה ליהנות באזור הים התיכון מרימון טעים ועסיסי. לרימון יש קליפה חיצונית קשה בצבע אדום, ובתוכה יש כמה מאות גרעינים שאפשר לאכול.

גידול רימונים: תנאי הגידול של רימון

הרימונים גדלים בעיקר באזורים של אקלים חם עם קיץ ארוך וחם וחורפים קרירים (בדרך כלל האזורים הסוב-טרופיים או הטרופיים בעולם וגם אקלים ים-תיכוני), אבל הוא עץ עמיד יחסית המסוגל לעמוד גם בתנאים קשים יותר. התנאים האידיאליים לגידול רימונים כוללים אדמה מחלחלת ומנוקזת היטב, חשיפה מלאה לשמש ותקופות קצרות יחסית של מזג אוויר קר. עץ הפרי יכול לעמוד בבצורות ומתאים לגידול גם באזורים יבשים, מה שהופך אותו לבחירה פופולרית לגידול במדינות כמו איראן, הודו, ישראל וחלקים מארצות הברית, בייחוד קליפורניה ואריזונה.

אחרי שעץ הרימון מבסס את עצמו באדמה הוא דורש תחזוקה נמוכה יחסית. הוא דורש השקיה סדירה בשלבי הצמיחה המוקדמים שלו, אך הופך לעמיד יותר לתקופות יבשות עם הזמן. גיזום העץ מסייע בשיפור זרימת האוויר וייצור הפירות, ומבטיח יבול בריא של פרי עשיר בחומרים מזינים.

מה מברכים על רימון?

רימון מייצג שפע, פריון, יופי וחוכמה ביהדות. הוא מוזכר בתרבויות ובמסורות שונות כסמל לחיים, מוות ולידה מחדש בשל אופיו המחזורי של פריחה, פרי וקמילה. בתרבות היהודית, הרימון מסמל צדקה ומעשים טובים, והוא אחד הפירות החשובים של ראש השנה. בימים רגילים מברכים על רימון את ברכת בורא פרי העץ, ובסעודה של ליל ראש השנה כשאוכלים רימון מאחלים “ירבו זכויותינו כרימון” לצד ברכת “שהחיינו”.

קילוף רימון: איך פותחים רימון?

פתיחת רימון יכולה להיראות כמו משימה מסובכת קצת בגלל הקליפה הקשיחה שלו. עם זאת, עם הטכניקה הנכונה אפשר בקלות לפתוח לרווחה את הרימון וליהנות מהגרעינים בלי להתלכלך יותר מדי:

  • בעזרת סכין חדה חותכים חיתוך רדוד סביב הכתר של הרימון מבלי לחתוך עמוק מדי לתוך הגרעינים
  • מושכים בעדינות את הכתר כדי לחשוף את החלקים הפנימיים של הרימון
  • לאחר מכן אפשר להוציא את הגרעינים מהרימון בשתי שיטות: חוצים את הרימון לרוחב, הופכים כל חצי מעל קערה (אפשר גם עם יד ביניהם) וטופחים על הקליפה כדי שהגרעינים ייפרדו מהגוף של הרימון וייפלו לקערה
  • השיטה השנייה היא לחלק את הרימון לארבעה חלקים, לטבול אותם בקערה עם מים וקצת קרח ולהמתין כמה דקות. הגרעינים ייפרדו מגוף הרימון וישקעו למטה, ולכם יישאר לסנן אותם מהמים

רימון: סגולות

רימון הוא לא רק פרי טעים – יש לו גם יתרונות בריאותיים רבים לגוף. הפרי עשיר באבות מזון כמו ויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון, והוא משפיע לטובה על כמה מישורים בבריאות הגוף:

מניעת מחלות

לרימון יש כמות גבוהה של נוגדי חמצון, ובאופן ספציפי פוניקלאגינים ואנתוציאנינים, המסייעים להילחם בעקה חמצונית בתאי הגוף ומפחיתים את הסיכון למחלות כרוניות. נוגדי החמצון ברימונים מגינים על התאים מפני נזקים של רדיקלים חופשיים, והם בעלי פוטנציאל להפחית את הסיכון למחלות כמו מחלות לב, סרטן וסוכרת מסוג 2.

שיפור העיכול

רימונים הם מקור טוב לסיבים תזונתיים, המסייעים לתהליך העיכול ומסייעים במניעת עצירות. הגרעינים והמיץ של הפרי מכילים תרכובות הממריצות את הייצור של אנזימי עיכול, ותומכות בעיכול בריא ובבריאות המעיים. צריכה קבועה של רימונים יכולה לתרום לאיזון במערכת העיכול ולהקל בעיות עיכול נפוצות.

השפעות אנטי-דלקתיות

לרימונים יש תכונות נוגדות דלקת חזקות, היכולות לעזור להפחית תסמינים של דלקת בגוף.

הערך התזונתי של הרימון

רימון הוא מקור מצוין לוויטמינים C ו-K וגם לחומצה פולית, לאשלגן ולסיבים. רימון בודד מכיל יותר מ-40% מהצריכה היומית המומלצת של ויטמין C, החיוני לתפקוד מערכת החיסון, לבריאות העור ולריפוי פצעים. הפרי הוא גם דל קלוריות ושומן, מה שהופך אותו תוספת בריאה לכל תפריט תזונה. הרימונים עשירים גם בפוליפנולים, שיש להם השפעות טובות המגינות על הלב כמו הורדת לחץ הדם, הפחתת רמות הכולסטרול בדם ושיפור הבריאות הכללית של הלב.

שנהיה מלאים כרימון: קצת על רימון וראש השנה

לרימון יש מקום מיוחד בתרבות היהודית, בייחוד בראש השנה. בתקופה זו נהוג לאכול רימונים כסמל לשגשוג ולפוריות וכמשאלה לשנה מלאה במעשים טובים ובשפע. יש האומרים שכמות הגרעינים ברימון מייצגת את 613 המצוות שבתורה, והיא מסמלת את התקווה שמעלותיו של האדם יתרבו בשנה הקרובה.

למה אוכלים רימון בראש השנה?

אכילת הגרעינים של רימון מייצגת משאלה לשנה מלאה ברכות והישגים. כמו כן, טעמו המתקתק-חמצמץ של הרימון מסמל את מורכבות החיים ואת האיזון בין שמחה לאתגרים. הנוהג של אכילת רימון בראש השנה מחבר אותנו למורשתנו, וגם משמש רגע של שיקוף והכרת תודה במהלך חגיגות ראש השנה.

טיפים לשמירה על טריות

כדי ליהנות מרימונים טריים וטעימים חשוב לאחסן אותם כראוי. הדרך הכי טובה לשמור על טריות הרימונים היא לאחסן אותם במקום קריר ויבש, הרחק מאור שמש ישיר. רימונים שלמים יכולים להחזיק מעמד עד חודשיים אם שומרים אותם במקרר. אם כבר קילפתם את הרימון, אחסנו את הרימון בכלי אטום במקרר, והוא יישאר טרי עד שבוע בערך. אחסון פירות וירקות בצורה הנכונה הוא המפתח לשמירה על איכות הרימונים ועל טעמם.

הקפאה היא אפשרות נהדרת נוספת לאחסון לטווח ארוך. הניחו את הגרעינים על תבנית והקפיאו אותם לכמה שעות, ואז אפשר להעביר אותם לשקית שאפשר לאחסן במקפיא. שיטה זו מאפשרת לכם ליהנות מגרעיני רימון כל השנה, גם כשהפרי לא בעונה.

לסיכום

רימון הוא פרי טעים שהוא גם סמל לבריאות, לשגשוג ולשפע. יש לו פרופיל תזונתי עשיר, תכונות חשובות המונעות מחלות ודלקת וגם תפקיד חשוב במסורת של ראש השנה. אחסון וטיפול נכונים יבטיחו שתוכלו ליהנות מהפרי הזה במיטבו לכל אורך השנה.

ספיישל ט"ו באב

המחיר המקורי היה: ₪370.המחיר הנוכחי הוא: ₪330.

מוצר בהנחה

המחיר המקורי היה: ₪280.המחיר הנוכחי הוא: ₪250.

תוספת קטנה לפינוק מושלם

Sort by Tags

ספיישל 2025

290

חנוכה משפחתי M

320

מגש פירות-קלאסי זוגי

260

סלסלת פירות ריגושים של ניסו

390

סלסלת פירות המשפחה של ניסו

600

סלסלת פירות הקסם של ניסו

450

החלפת אזור חלוקה תאפס את הסל, האם לחזור או לאפס את הסל?


לא ניתן להוסיף מוצר מאזור חלוקה שונה, האם לחזור או לאפס את הסל?


דילוג לתוכן